Home  ~  Cultuurgeschiedenis   ~  Reizen  ~  Reisverslagen  ~  Latijn  ~  Lezingen/teksten  ~  Over ons  ~  Inschrijven  ~  ContactIeder jaar wordt er door Italia Classica een reis naar de klassieke wereld georganiseerd. Dat gebeurt in samenwerking met Labrys Reizen in Nijmegen. Daarnaast begeleid ik een aantal reizen die door Labrys worden georganiseerd.


Hoogtepunten van Zuid-Italië en Sicilië 7 t/m 15 april 2018

In april 2018 wordt door Labrys Reizen een negendaagse reis naar Zuid-Italië en Sicilië georganiseerd. Vanuit Napels bezoeken we o.a. de opgravingen van Herculaneum en Cumae, de Griekse tempels in Paestum en Ravello aan de Costa Amalfitana. In Napels bezoeken we de unieke schilderijencollectie van Capodimonte en maken we een wandeling door het centrum.
Met de nachtboot steken we over naar Palermo. Daar zien we de Cappella Palatina en de Dom van Monreale. Via Cefalù rijden we naar Messina. We bezoeken er onder meer het Museo Regionale met twee indrukwekkende Caravaggio's. We steken over naar Reggio Calabria om in het volledig gerestaureerde Museo Archeologico de bronzen beelden van Riace te bewonderen, hoogtepunten van Grieks kunst. Via Taormina met het beroemde theater en de Etna eindigen we in Catania.
Meer informatie over deze reis vindt U op de website van Labrys Reizen

RavelloAskist Chiusi Museo Archeologico
Etrurië 13 t/m 20 mei 2018

In mei 2018 organiseert Labrys Reizen een achtdaagse Etruskenreis naar Toscane. We beginnen in Volterra, waar we het Guarnacci Museum bezoeken. In San Gimignano zien we het leven van Augustinus, zoals uitgebeeld door Benozzo Gozzoli in de Sant'Agostino.

Via Chiusi, waar we het ondergrondse 'labyrint van Porsenna' bezoeken en uiteraard het moderne Etruskisch Museum gaan we naar Bolsena, waar we drie nachten verblijven vlak aan het meer. Vanuit Bolsena bezoeken we Orvieto, Vulci en Tuscania.
Via Tarquinia en Cerveteri komen we tenslotte aan in Rome.

We bezoeken de Villa Giulia, het Etruskisch Museum bij uitstek. Tenslotte maken we een wandeling door het hart van Rome van het Capitool via het Pantheon naar Piazza Navona.
Meer informatie over deze reis vindt U op de website van
Labrys Reizen


Iran 23 april t/m 6 mei 2018

In april/mei 2018 wordt door Labrys Reizen een veertiendaagse reis naar Iran georganiseerd. Een bezoek aan Iran is een belevenis. We zien de sporen van een ongekend lange en rijke geschiedenis in een land dat met het aantreden van Khomeini in 1979 een islamitische republiek is geworden. Het land is volstrekt veilig, maar toeristen dienen zich aan te passen: de vrouwen moeten een sluier dragen en alcohol wordt niet geschonken. Veel Iraniërs spreken goed Engels en je wordt regelmatig aangesproken.

In Teheran bezoeken we een aantal musea en zien het paleis van de Sjah. In Qom en later in Shiraz bezoeken we een indrukwekkend sjiitisch heiligdom. De mooiste stad van Iran is zonder twijfel Isfahan. We zien er een aantal prachtige moskeeën met verfijnde decoratie, maar ook de Armeense kathedraal met een weelde aan fresco's.
Op weg naar de stad Yazd zien we torens die tot voor kort door zoroastriërs werden gebruikt om er hun doden achter te laten. Nog altijd bestaan er aanhangers van de leer van Zoroaster, die wij beter kennen als Zarathustra.

Uiteraard bezoeken we Persepolis, een van de hoofdsteden van het oude Perzië. De stad werd verwoest door Alexander de Grote, maar de restanten en vooral de reliëfs spreken nog altijd tot de verbeelding.

We eindigen in Shiraz, eens befaamd om zijn wijnen. Een prettige moderne stad, waar we onder andere het graf bezoeken van de dichter Hafez. Jong en oud komt er samen tot in de late avonduren.

Meer informatie over deze reis vindt u op de website van Labrys Reizen
Letoon
Kashan, Mir Emad moskee


kathedraal in Trani
Shiraz, sjiitisch heiligdom


Bergamo, Cappella Colleoni


LOMBARDIJE; VAN BERGAMO TOT HET LAGO MAGGIORE 3 t/m 11 september 2018

In september 2018 organiseert Italia Classica een negendaagse reis naar Noord-Italië. We bezoeken onder meer Bergamo, Brescia en Monza. In Como bezoeken we de oude stad en maken een wandeling hoog boven het meer. In Arona aan het Lago Maggiore zien we het reusachtige beeld van Carlo Borromeo.

We bezoeken het Isola Bella met het Palazzo Borromeo en de prachtige barokke tuin. In Varallo wandelen we op de Sacro Monte van kapel naar kapel. Hier heeft met name Gaudenzio Ferrari het leven en lijden van Christus weergegeven in levensgrote tableaux vivants. Sinds 2003 is dit 'Klein Jeruzalem' een Unesco-monument. We verblijven in goede hotels en dineren steeds in plaatselijke restaurants.

Een volledige offerte van de reis vindt u hier.


Turijn en Piemonte 18 t/m 26 september 2018

In september 2018 wordt door Labrys Reizen een negendaagse reis naar Turijn en Piemonte georganiseerd.
Met Turijn als uitgangspunt maken we een excursie naar het Susa-dal met de abdij Sacra di San Michele, bekend van De naam van de roos. We bezoeken de wijnvelden van Piemonte in Asti en Barolo, waar liefhebbers kunnen wandelen en waar we in een wijnhuis worden ontvangen.
In Turijn zien we een aantal hoogtepunten zoals de Galleria Sabauda, het Palazzo Madama en het Lingotto, de voormalige Fiat-fabriek.
In Varallo wandelen we midden in de natuur over de Sacro Monte, bestaande uit een reeks kapellen met daarin uitgebeeld het leven van Jezus. Ook in Orta is er een Sacro Monte, ditmaal met het leven van Franciscus.
In het chique Stresa aan het Lago Maggiore varen we naar het Isola Bella om daar het paleis en de tuinen van de familie Borromeo te bezoeken.
Meer informatie over deze reis vindt u op de website van
van Labrys Reizen

Isola di San Giulio in het Orta-meerCULTUUR & REIZEN
Cultuurgeschiedenis
Reizen
Reisverslagen
Latijn

LEZINGEN/TEKSTEN
Christendom
Reactie column Max Pam
Klassiek antisemitisme
De klassieke gentleman
De drie Gratiën
Renaissance in januari


ITALIA CLASSICA
Home
Over ons
Inschrijven
Contact